‘Il bel paese’ blijft trekken

‘Il bel paese’ blijft trekken bij nieuwe buitenlandse investeerders die bij het kopen van een eigen tweede huis vooral zoeken naar de rust en willen genieten van het heerlijke klimaat. Het blijkt uit de duidelijke gegevens van de portal gate-way.com, het eerste semester is afgesloten met een toename van verzoeken voor vastgoed door buitenlanders van 52,4%.

Van een lijst met de opsomming van de investeerders in Italiaans vastgoed bezit Duitsland de eerste plaats met 15,16% van de verzoeken, een plaats die enkele maanden geleden nog bezet was door Groot Brittannie die nu gedaald is naar de derde plek met 13,67%. Ondanks het negatieve effect van de Brexit blijven de Britten, ook op een wat lager niveau, voorkeur hebben voor het investeren in Italie, wellicht kiezend voor woningen in andere streken dan Toscane. (of; verder kijkend dan Toscane).

Op de tweede plaats van investeerders in Italiaans vastgoed staat de Verenigde Staten (14,27%). Op de vierde plaats gevolgd door Frankrijk (7,19 %), Belgie (6,78 %), Nederland (5,60 %), Zweden (4,88 %), Zwitserland (4.03 %), Canada (2,63 %) en Brazilie (1,52 %).

Nieuwe verzoeken komen ook uit Israel met een groei van 202,86% in investeringen in Italiaans onroerend goed. Deze groei is het gevolg aan de verbeterde concurrentiepositie van Italie ten opzichte van landen als Griekenland, Turkije of Frankrijk welke in het begin van dit jaar werden geassocieerd met politieke onzekerheid en onveiligheid.

De gemiddelde waarde van het verzoek om onroerend goed is circa 435.000 waarbij 67% van de verzoeken boven de 250.000 zijn, terwijl de luxe sector 14,31% van de verzoeken bevat.

Het type onroerend goed wat het meest wordt gezocht zijn de vrijstaande woningen met een voorkeur voor direct bewoonbare panden (63,50%) en 27,07% voor te restaureren woningen. Toscane, Ligurie en Puglia zijn de meest gewilde regio’s gevolgd door Lombardije en Umbrie.

‘Il bel paese’ blijft dus trekken aan buitenlandse investeerders, niet alleen voor de zee en de zon maar ook voor de kunst en cultuur. Het zomerseizoen is een uitgelezen moment om Italie te bezoeken en een bestemming te kiezen, niet alleen voor de vakantie maar dus ook om een eigen tweede huis te zoeken.

 

By | 2017-07-13T07:53:14+02:00 juli 12th, 2017|Nieuws|0 Comments